— woensdag 23 maart 2016, 11:38 | 0 reacties, praat mee

Groene Amsterdammer start journalistiek ‘Fonds 1877’

Opinieweekblad De Groene Amsterdammer start 'Fonds 1877', een fonds dat jaarlijks tenminste 150.000 euro kan verdelen voor grote journalistieke onderzoeken die "de Nederlandse politieke, economische of maatschappelijke werkelijkheid nauwgezet ontrafelen".

De middelen voor Fonds 1877 worden bijeengebracht door lezers van De Groene Amsterdammers en anderen. Ook zal Stichting Hartwig Foundation (dat onder meer medische onderzoek en projecten op gebied van kunst en cultuur steunt) het fonds de komende drie jaar ‘ruimhartig’ ondersteunen.

Fonds 1877 staat open voor aanvragen van vaste medewerkers van De Groene Amsterdammer en andere (freelance) journalisten en betaalt niet per woord, maar voor de geïnvesteerde tijd. Producties zullen in De Groene Amsterdammer worden gepubliceerd, maar het fonds juicht samenwerking met andere media toe. Werk kan dan ook daar verschijnen.

Centraal staat onderzoek dat resulteert in verhalen met maatschappelijke urgentie. Volgens De Groene Amsterdammer staat financiering open voor zowel ‘harde’ onderzoeksverhalen met data-analyses en Wob-procedures, naast langdurige reportages en reconstructies van de recente geschiedenis.

Bekijk meer van

De Groene Amsterdammer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.