— maandag 12 april 2021, 09:14 | 0 reacties, praat mee

‘Griekse misdaadjournalist mogelijk slachtoffer van een huurmoord’

Politieagenten zetten het gebied bij het huis van de Griekse journalist Giorgos Karaivaz af. - © Orestis Panagiotou / EPA

De Griekse autoriteiten vermoeden dat de georganiseerde misdaad achter de moord op de bekende misdaadjournalist George Karaivaz zit.

Dat heeft viceminister Economou van Burgerbescherming gezegd tegen de publieke omroep ERT. Volgens hem is er een oorlog gaande tussen rivaliserende bendes. Mogelijk is Karaivaz het slachtoffer geworden van een huurmoord, schrijven Griekse media, hoewel de viceminister wel benadrukte dat de motieven voor de moord op Karaivaz nog onbekend zijn.

Karaivaz werd vrijdag op klaarlichte dag in de buurt van zijn huis in in de Atheense buitenwijk Alimos doodgeschoten door twee mannen op een motorfiets. Hij werd in totaal tien keer geraakt: zes in de borst, twee keer in het hoofd, een keer in de nek en een keer in zijn hand. De politie bezit bewakingsbeelden met daarop de schutters, meldt de Griekse krant Ekathimerini.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft geëist dat het onderzoek naar de moord op een prominente Griekse misdaadjournalist spoedig wordt uitgevoerd. Mitsotakis riep zaterdag zijn kabinet bijeen voor een noodvergadering naar aanleiding van de moord.

Zondag werd Karaivaz begraven in zijn geboorteplaats Kallifytos, in het noordoosten van Griekenland.

De laatste keer dat een journalist in Griekenland werd omgebracht was in 2010. Toen werd Sokratis Giolias gedood door een guerrillagroep. Meer bij de NOS / Trouw

Bekijk meer van

Griekenland George Karaivaz

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.