banner festival 23

— dinsdag 29 november 2022, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Gouden Roos voor drie Nederlandse producties

De NTR-webserie Er zijn grenzen heeft maandagavond een Gouden Roos gewonnen in de categorie Multiplatform Series. In de serie worden vijf jongeren gevolgd die seksueel zijn misbruikt. Laatste wijziging: 29 november 2022, 08:56

Ook de RTL-serie De Verraders werd bekroond, met een Gouden Roos voor beste realityserie. In de RTL-reeks strijden achttien BN’ers in een kasteel om een pot met zilver. Onder hen zijn enkele verraders die de missie proberen te frustreren. Het programma is inmiddels verkocht aan vijftien landen.

“Deze internationale prijs is weer een prachtige erkenning voor al het harde werk en de passie die in dit format zit”, aldus RTL-directeur Peter van der Vorst.

Eerder op de avond won de VPRO-serie Hoofdzaken al de prijs voor het beste Europese jeugdprogramma van het jaar. De uitreiking van de Gouden Roos, een van de meest prestigieuze Europese televisieprijzen, vond dit jaar plaats in Londen.

De Rose d’Or-awards, zoals de prijzen officieel heten, worden sinds 1961 uitgereikt aan de beste programma’s van het afgelopen jaar op radio, televisie en internet. De shortlist is door 150 mediaprofessionals uit de internationale televisiewereld gekozen uit 750 inzendingen.

Bekijk meer van

RTL Rose d'Or NTR Gouden Roos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.