PersVeilig

— maandag 18 juli 2011, 09:14

Resultaten Google zonder Belgische krant

Diverse Belgische en Franstalige kranten uit België zijn niet meer te vinden in de zoekresultaten van Google. Tot woede van de dagbladen. Want hoewel ze hun artikelen niet meer via Google wilden zien heeft de zoekmachine ook elke verwijzing naar de kranten uit het systeem gefilterd. En daardoor lopen de sites bezoekers mis. Google en Belgische krantenuitgevers staan al langer op gespannen voet met elkaar. In 2006 werd een rechtszaak tegen Google aangespannen omdat Google News volgens de uitgevers zonder toestemming berichten uit Franstalige en Duitstalige kranten publiceerde. De krantenuitgevers werden in het gelijk gesteld en in 2007 legde een Brusselse rechter een publicatieverbod op aan Google. In mei 2011 werd dit vonnis in hoger beroep bevestigd door het Belgische Hof van Beroep. Meer bij de Volkskrant / NU.nl Laatste wijziging: 18 juli 2011, 11:29

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.