persveilig seminar

— woensdag 22 juni 2022, 13:30 | 0 reacties, praat mee

Google News na acht jaar weer beschikbaar in Spanje

© AFP / Robyn Beck

Google News wordt na acht jaar weer beschikbaar in Spanje. Google-moeder Alphabet kondigde aan de dienst nieuw leven in te blazen, nadat Google News eerder was verdwenen door een Spaanse regel die bedrijven verplichtte om te betalen voor het gebruik van nieuws door derden. M Laatste wijziging: 22 juni 2022, 16:25

adrid zette vorig jaar de copyrightregels van de Europese Unie, die in 2020 werden herzien, in wetgeving om. Daardoor kunnen mediabedrijven rechtstreeks met de techgigant onderhandelen.

Die stap was aanleiding voor Google om Google News weer beschikbaar te maken in Spanje. Die stap werd vorig jaar al aangekondigd “Vandaag, op de wereldwijde 20e verjaardag van Google News, en na een onderbreking van bijna acht jaar, keert Google News terug naar Spanje,” zei Fuencisla Clemares, vice-president voor Google Iberia, in een blogpost.

Ze zei ook dat het bedrijf ook van plan is om Google News Showcase, het betaalmiddel voor nieuwsuitgevers, zo snel mogelijk in Spanje te lanceren.

Bekijk meer van

Spanje Google News

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.