PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 10 september 2015, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Golf van geweld tegen journalisten in Pakistan

Shahzaib Akber / EPA

In minder dan 24 uur na een dodelijke aanslag op een nieuwsteam van Geo News in Pakistan, waarbij een mediawerker werd gedood - is ook een voormalige verslaggever van Geo News bij zijn huis vermoord. Gisteren namen onbekenden een busje van Geo News onder vuur, waarbij een satelliet-techneut werd gedood. De chauffeur raakte gewond. Laatste wijziging: 10 september 2015, 09:50

Oud-verslaggever Aftab Alam werkte sinds gezondheidsredenen al 18 maanden niet meer in de journalistiek. Het is onduidelijk waarom hij werd beschoten. De voormalige Geo News-journalist werd op slag gedood; de schutters ontkwamen.

Tegelijk werd een verslaggever voor staatszender Pakistan Television in Peshawar neergeschoten. Abdul Azam werd drie keer geraakt maar zou buiten levensgevaar in het ziekenhuis liggen. Ook in dit geval wisten de schutters te ontkomen en ontbreekt een duidelijk motief.

Persvrijheidsorganisatie CPJ stelt dat het gebrek aan politieactie of arrestaties journalisten in Pakistan vogelvrij maakt, ondanks beloften van premiert Nawaz Sharif iets aan die wetteloosheid te doen.

Bekijk meer van

Pakistan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.