— donderdag 21 januari 2010, 08:57

Rusland: journalist dood na mishandeling

In Rusland in een journalist na ernstige mishandeling door een politieman overleden. De journalist lag na de mishandeling twee weken in coma. Konstantin Popov (47) zou na openbare dronkenschap naar het politiebureau van de Siberische stad Tomsk zijn overgebracht ter ontnuchtering. Daar werd hij door een agent in elkaar geslagen en in zijn kruis geschoten, meldt Popovs hoofdredacteur Joelia Ivanova. De agent is aangeklaagd voor doodslag en machtsmisbruik. Hoewel er in Rusland met regelmaat journalisten om hun werk worden vermoord (16 sinds 2000, red.) denkt zelfs Ivanova niet dat hier politieke motieven meespeelden. "Dit kan iedereen overkomen’, zegt ze in de Volkskrant. "Het maakt tegenwoordig niet meer uit wie je bent."

Bekijk meer van

Rusland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.