— donderdag 8 september 2011, 11:23 | 1 reactie, praat mee

Go-getters

Weekblad Intermediair kondigde afgelopen week het einde van de journalistiek aan. Onze bedrijfstak zou geen toekomst meer hebben. Daar ben ik het pertinent mee oneens. En als iets het tegendeel bewijst, dan zijn het de jonge journalisten in deze startersspecial. Oké; het contract voor je droombaan komt niet meer als vanzelf door de brievenbus; je zult er iets voor moeten doen. Een torenhoog startsalaris en dito periodiek? Hmm, misschien ook even niet. Maar wie echt zijn zinnen op de journalistiek heeft gezet, laat zich daar niet door afschrikken.

Marten Blankesteijn is daar een voorbeeld van. Hij kwam op zijn 19e via Novum, BNR en Elsevier als verslaggever bij De Pers terecht. Hij beschrijft in Villamedia magazine van deze week hoe het de rest van zijn journalistieke klas verging. Wat blijkt? De meesten gaven (heel snel) op, maar de vijf met het ‘heilige vuur bluften zich overal naar binnen’.

Eenzelfde verhaal is dat van Eveline Bijlsma (29). Ze omschrijft zichzelf als een go-getter; een vasthoudend type dat niet loslaat voor ze haar doel heeft bereikt. Het heeft haar naar Parijs gebracht, waar ze nu correspondent is voor De Telegraaf.

Ons vak is niet dood, het heeft alleen meer go-getters nodig.

Linda Nab (27), gasthoofdredacteur

P.S. Geïnspireerd geraakt? Villamedia schrijft een pitch uit voor een nieuwe columnist.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Maarten M, 9 september 2011, 13:39

Helemaal mee eens.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.