website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Go-getters

Linda Nab — Geplaatst op donderdag 8 september 2011, 11:23

Columns

Weekblad Intermediair kondigde afgelopen week het einde van de journalistiek aan. Onze bedrijfstak zou geen toekomst meer hebben. Daar ben ik het pertinent mee oneens. En als iets het tegendeel bewijst, dan zijn het de jonge journalisten in deze startersspecial. Oké; het contract voor je droombaan komt niet meer als vanzelf door de brievenbus; je zult er iets voor moeten doen. Een torenhoog startsalaris en dito periodiek? Hmm, misschien ook even niet. Maar wie echt zijn zinnen op de journalistiek heeft gezet, laat zich daar niet door afschrikken.

Marten Blankesteijn is daar een voorbeeld van. Hij kwam op zijn 19e via Novum, BNR en Elsevier als verslaggever bij De Pers terecht. Hij beschrijft in Villamedia magazine van deze week hoe het de rest van zijn journalistieke klas verging. Wat blijkt? De meesten gaven (heel snel) op, maar de vijf met het ‘heilige vuur bluften zich overal naar binnen’.

Eenzelfde verhaal is dat van Eveline Bijlsma (29). Ze omschrijft zichzelf als een go-getter; een vasthoudend type dat niet loslaat voor ze haar doel heeft bereikt. Het heeft haar naar Parijs gebracht, waar ze nu correspondent is voor De Telegraaf.

Ons vak is niet dood, het heeft alleen meer go-getters nodig.

Linda Nab (27), gasthoofdredacteur

P.S. Geïnspireerd geraakt? Villamedia schrijft een pitch uit voor een nieuwe columnist.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Maarten M, 9 september 2011, 13:39

    Helemaal mee eens.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.