— vrijdag 2 september 2016, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Getty gaat fotografen verhuren aan bedrijven

Pixabay

Getty Images Reportage, de tak van het beeldbureau die redactionele foto-opdrachten aanneemt voor een keur aan prijswinnende fotografen, houdt met ingang van oktober op te bestaan. In plaats daarvan komt er een nieuwe dienst, Verbatim, waarmee Getty fotografen gaat verhuren aan bedrijven en instanties.

Dat heeft het fotobureau bekendgemaakt. “De rol van het traditionele fotobureau is drastisch verandert”, stelt Reportage- en Verbatim-hoofd Aiden Sullivan tegenover Time. “Het is mijn taak om opdrachten te vinden voor de fotografen die ik vertegenwoordig. Het is duidelijk dat wachten op deze traditionele bronnen van inkomsten zinloos is.”

Verbatim moet zich gaan richten op bedrijven die behoefte hebben aan sterke visuele vertelvormen. De nieuwe bedrijfstak krijgt kantoren in Londen en New York en de meeste werknemers van Reportage gaan over naar de nieuwe tak. Meer bij TIME

Bekijk meer van

Verbatim Getty Images

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.