— dinsdag 23 juni 2015, 09:27 | 0 reacties, praat mee

Getty Images voegt zich bij EU-zaak tegen Google

EPA / Patrick Seeger

De internationale fotobank Getty Images Getty Images heeft zich aangesloten bij de Europese zaak tegen Google vanwege vermeend machtsmisbruik van de zoekgigant. Dat meldt de Wall Street Journal.

Getty is aangemerkt als ‘geïnteresseerde derde’. Daarmee wordt het mogelijk voor het bedrijf om deel te nemen aan de hoorzittingen en bewijs te leveren aan de Europese Commissie.

Half april werd bekend dat de Europese Unie een officieel mededingingsonderzoek is begonnen tegen Google. De Europese Commissie heeft zich tot dusver vooral gericht op prijsvergelijker Google Shopping en Google Maps.

De toevoeging van Getty aan de zaak lijkt er op te wijzen dat Google ook de afbeeldingenzoekmachine van Google wil onderzoeken. Getty richtte zich tot voor kort met name op uitgevers en adverteerders, maar is zich recentelijk ook meer op consumenten gaan richten. Getty stelde eerder al dat het verkeer naar zijn site misloopt doordat Google zijn eigen fotozoekmachine prominent in beeld plaatst. Wanneer er een normale zoekopdracht wordt gedaan met, bijvoorbeeld, als zoekterm ‘afbeeldingen tafels’, verschijnen er niet alleen normale zoekresultaten maar ook resultaten uit Googles afbeeldingenzoekmachine. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Google Getty Images Europa

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.