— dinsdag 28 oktober 2014, 18:56 | 0 reacties, praat mee

Genootschap Hoofdredacteuren verbreed

Hoofdredacteuren en adjunct-hoofdredacteuren van publiekstijdschriften en omroepbladen mogen voortaan ook lid worden van Het Genootschap van Hoofdredacteuren. Dat heeft het Genootschap dinsdag besloten. Wat het Genootschap betreft, hoeft er daardoor geen aparte club te komen voor hoofdredacties van tijdschriften.

Volgens het Genootschap zal de verbreding de club ‘intern versterken, maar ook de positie van de journalistiek in Nederland’.

De discussie werd actueel toen het Genootschap deze zomer sprak met Arendo Joustra en José Rozenbroek. Zij lieten weten dat binnen de publiekstijdschriften en omroepbladen behoefte bestaat aan een platform voor inhoudelijke discussie, ontmoeting en belangenbehartiging en dat daarbij werd overwogen een eigen genootschap op te richten. Maar dat zij graag eerst wilden onderzoeken of andere en betere oplossingen mogelijk zijn.

Volgens het Genootschap is verbreding logischer dan twee gezelschappen. De traditionele grenzen tussen media vervagen. Print, radio, televisie en online worden steeds vaker vanuit een hand of organisatie gemaakt, versterken elkaar en vullen elkaar aan. Dan is het onlogisch om sommige hoofdredacteuren uit te sluiten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.