persveilig seminar

— vrijdag 3 november 2017, 15:09 | 0 reacties, praat mee

Elsevier Weekblad breidt de redactie met 10 mensen uit

Elsevier Weekblad breidt de redactie met 10 mensen uit. Daarmee worden online twee nieuwe domeinen ontwikkeld: belastingen en Amerika. Plus het digital first werken krijgt een versnelling. De uitbreiding is het gevolg van afspraken die gemaakt zijn tijdens de overname van het weekblad door New Skool Media. Laatste wijziging: 8 november 2017, 15:20

Dat laat Elsevier Weekblad-hoofdredacteur Arendo Joustra desgevraagd weten. Een aantal redacteuren is al begonnen. De laatste functies, zoals twee digitale uitgevers en een chef digitaal worden binnenkort ingevuld.

De redactie van Elsevier Weekblad werkt al zo’n anderhalf jaar digital first. Joustra: ‘Artikelen staan vaak al een week of langer online voordat ze in het magazine komen en we maken online ook meer dan we kunnen afdrukken. We hebben nu vier jonge collega’s aangenomen waardoor de bestaande mensen meer tijd krijgen om voor het web diepgravende verhalen te schrijven.  We merken dat we het verschil online niet gaan maken met standaard berichten, maar wel met unieke verhalen.’

Ook het ontwikkelen van de domeinen belastingen en Amerika past in die filosofie. ‘Bij belastingen hebben we al een event georganiseerd over erven en schenken dat helemaal was uitverkocht. In het domein Amerika willen we naast politiek ook informatie bieden over werken en studeren’, aldus Joustra. Onderdeel van de uitbreiding is dat Emile Kossen correspondent is geworden in Washington.

Op de redactie komen ook twee digitale uitgevers die de groei van de (digitale) abonnementen een impuls moeten geven. Joustra: ‘We kunnen nu goed volgen wat mensen op de site doen en wanneer ze een abonnement nemen. Daar gaan we meer op inspelen. We hebben nu zo’n 7.000 volledig digitale abonnementen en dat willen we snel laten groeien naar 10.000’.

De nieuwe namen bij Elsevier Weekblad:

Online domeinen
Domein Belastingen:
Richard van Boven (fiscaal jurist).
(plus medewerkers Michiel Spanjers, Hans van den Hurk, Bernard Schols)

Domein Amerika (AmericanDreamers)
Emile Kossen (correspondent in Washington)
Tomasz Blom (Amerikanist)
Imke Goudsmits (komt komende week in colofon)
(plus paar medewerkers als Koen Petersen, Derk Jan Eppink in NY, Diederik van Hoogstraten in LA)

Versnelling digitalisering
Uitbreiding redactie:
Jasper Meeuwissen
Maartje Schulz
Eva Segaar
Maurits Terwindt

En:
Twee digital publishers (bezig met werving)
Digitale chef (werving bevindt zich in afrondende fase)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.