Beeldjesregen zonder strikje















Hè jammer. De enige man die nog een vlinderdasje kan strikken was afwezig bij de uitreiking van de Mercurs. Niet omdat hij boos was dat zijn stijlvaardigheden niet meer gewenst waren, maar omdat er zich in de zaal een man bevond die hij een non-valeur acht op het gebied van blaadjes maken.
Mis vooral deel 2 van de avonturen van Koster niet.
Arno Kantelberg, chef van Esquire, boycotte de Mercurs, het jaarlijkse prijzengala voor de drukinktindustrie dat dit jaar niet in black tie, maar in tenue de ville werd gevierd in een club in Amsterdam Westside.
Kantelberg, de enige journalist die er altijd uitziet als James Bond, wenste niet in een ruimte te verkeren met Albert Verlinde, de showbizzraspoetin van RTL Boulevard. Koning Albert was voorzitter van een vakjury en dat kwam hem op een wegwerpgebaar te staan van de overigens niet-genomineerde Esquire-hopman. Verlinde zelf maakte een grap over de affaire. ’Ik ben geen bladenmaker, maar ik sta er zelf wel eens in’, sprak hij.
Dat Alberts invloed gelukkig minimaal was, bleek wel uit de uitslag. De angst dat de Mercurs op een corrupte RTL-vriendjespolitiekcarrousel zou uitdraaien bleek ongegrond. Wendy, het magazine van RTL-collega Wendy van Dijk, kwam niet eens voor op de nominatie van lancering van het jaar. Ook Verlinde’s vriend Marc van der Linden van Weekend kreeg geen beeldje. De dikke maat van Albert was genomineerd in de categorie Hoofdredacteur van het Jaar, maar werd weggetikt door de sprankelende Glamour-chef Sanne Groot Koerkamp.
Runner’s World werd tijdschrift van het jaar. Op de cover van het blad prijkte Dafne Schippers, de sprintnimf die door Elsevier al was uitgeroepen voor Nederlander van het Jaar. Arendo Joustra, Elsevier-hoofdredacteur, stond ook in de zaal en fluisterde ons nog een nieuwtje in over die onverkwikkelijke naamkwestie. ’Misschien is het wel goed dat we geen Elsevier meer mogen heten. Dat drukt de overnameprijs.’
Praat mee