— woensdag 13 november 2019, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Eurovisie Songfestival: NPO wil dat overheid begrotingsgat van 12,4 miljoen dicht

Rotterdam onthulde recent het kleurenthema rond het Eurovisie Songfestival: rood, wit en blauw | ANP

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zegt eenmalig een overheidsbijdrage van ruim 12 miljoen euro nodig te hebben om het Eurovisie Songfestival van 2020 te kunnen verzorgen. Het festival kost 26,5 miljoen, waarvan slechts een deel is gedekt.

De NOS meldt dat de NPO minister Slob een herziene begroting heeft gestuurd. Het liedjesfestival krijgt 9,6 miljoen van de Europese omroeporganisatie EBU, de NPO legt 2,5 miljoen euro in en AVROTROS nog eens 2 miljoen.

Dat betekent dat er een flink gat van 12,4 miljoen euro gaapt. De NPO hoopt dat het kabinet dat bijpast, maar eerste signalen zijn dat de NPO binnen de eigen begroting op zoek moet naar middelen. Tegenover de NOS zegt een woordvoerder van minister Slob dat herziene begroting wordt bekeken.

Met het totaalbedrag van 26,5 miljoen was er gisteren ook enige ophef over het eisenpakket van de Rotterdamse Songfestivalorganisatie aan vrijwilligers, die twee weken lang beschikbaar moeten zijn maar in die periode zelfs geen reis- en verblijfskosten kunnen claimen.

Bekijk meer van

NPO Eurovisie Songfestival

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.