— dinsdag 9 september 2014, 16:15

Gelauff: Poetin-montage ‘niet zo handig’

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff heeft via Twitter gereageerd op kritiek van weblog Geenstijl dat het NOS Journaal met opzet een video met de Russische president Poetin zo heeft gemonteerd dat het lijkt alsof hij vragen van een BBC-journalist negeert. Het NOS Journaal gebruikte beeld van de Russische nieuwzender RT. In de originele vorm neemt Poetin echter enkele minuten de tijd voor BBC-journalist John Sweeney. Dat de NOS in de tekst het woord negeren gebruikte "was niet erg handig", aldus Gelauff. Bedoeld werd volgens Gelauff dat Poetin de kernvraag ("schoten de Russen de gewraakte raket") negeert. Gelauff verbaast zich erover dat 'de framing' door Geenstijl door zoveel mensen klakkeloos werd overgenomen - een houding waar Geenstijl in een vervolgpost weer op reageert.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.