basis naar compleet

— dinsdag 23 november 2021, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Geertjan Lassche: onwaarschijnlijk dat Frontberichten opnieuw gemaakt gaat worden

Het programma Frontberichten, waarin medisch personeel tijdens de eerste coronagolf verslag deed van hun ervaringen door middel van ingestuurde video's, moet volgens bedenker Geertjan Lassche ondanks veel verzoeken niet terugkomen.

Lassche werd vanwege dat programma door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2020. Vanwege de huidige stijging van de ziekenhuiscijfers en de belasting op de zorg, willen steeds meer mensen dat het programma terugkeert op televisie. Maar dat is onwaarschijnlijk, zegt Lassche tegen NU.nl.

“Doordat de deuren van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen gesloten werden, kon de journalistiek niet zelf verslag doen van binnenuit. Daarom maakten we in Frontberichten bij uitzondering van zorgverleners verslaggevers. Dat was de kern van Frontberichten.” Het werd echter steeds moeilijker om te maken. “In het begin waren de bijdragen van de zorgverleners het meest authentiek. Maar toen de eerste paniek en angst waren verdwenen, begonnen communicatieafdelingen zich ook weer te bemoeien met de vlogs die werden ingestuurd. Daardoor werd het moeilijker om journalistiek onafhankelijk te blijven.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.