— maandag 11 augustus 2008, 08:55 | 1 reactie, praat mee

Minder voetbal bij regionale omroepen

Komend seizoen zijn bij Omroep Flevoland en RTV Drenthe geen beelden meer te zien van samenvattingen van de eredivisie en de eerste divisie voetbal. De rechten van de eredivsie zijn niet meer te koop voor regionale omroepen. Voor de eerste divisie moet dit jaar met producent Eyeworks worden onderhandeld, die namens de clubs optreedt. Omroep Flevoland en RTV Drenthe vinden de bedragen te hoog. RTV Noord gaat de eerste divisie wel volgen. Daarvoor is het programma Noord Sport Jupiler League bedacht, dat samenvattingen brengt van wedstrijden van onder meer BV Veendam en Emmen. Ook RTV Oost en de Limburgse omroep L1 blijven voetbal uitzenden.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Dion Groenestijn, 11 augustus 2008, 14:06

Eyeworks is een onbetrouwbare partner gebleken. Zo hebben ze TVLimburg (de commerciële regionale omroep in Limburg naast L1) in de waan gelaten dat ze hun programma ‘Sport Arena’ konden doorzetten met beelden van de Jupiler League. Totdat L1 triomfantelijk een persbericht doorstuurt dat ze exclusief de rechten hebben op de beelden. Contract was al getekend voordat TVL überhaupt op de hoogte was van een eventuele verdeling (kosten voor L1 circa 50.000 per jaar). Twee jaar trouw uitzenden inclusief de Jupiler League huisstijl ten spijt. En dat is jammer want als één omroep er alles aan gedaan heeft om de Jupiler League tot een succes te maken dan is dat TVL wel! En dan het mes in de rug krijgen….

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.