Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 11 juni 2019, 15:38 | 0 reacties, praat mee

Geen politieke cartoons meer in internationale editie New York Times na ophef over cartoon

© ANP

De Amerikaanse krant The New York Times zal vanaf 1 juli geen dagelijkse politieke cartoon meer publiceren in haar internationale editie. Hoewel het besluit niets te maken zou hebben met de ophef over een cartoon in april met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Donald Trump, denkt cartoonist voor The New York Times Patrick Chappatte, daar anders over.

The New York Times verontschuldigde zich in april voor de publicatie van de cartoon en stopte toen met zogeheten ‘gesyndiceerde’ cartoons, cartoons die door verschillende media gebruikt worden. Nu heeft de krant beslist om geen enkele politieke cartoon meer te publiceren. Ook de samenwerking met de twee vaste cartoonisten wordt ook stopgezet.

Volgens een verantwoordelijke van de New York Times hing de beslissing al langer in de lucht, ze dachten er al ruim een jaar over na. In de Amerikaanse versie van de krant is de dagelijkse politieke cartoon al langer afgevoerd. Maar cartoonist Patrick Chappatte zegt dat de controverse rond de Netanyahu-tekening wel degelijk de directe aanleiding is. “Ik leg mijn pen neer met een zucht. Het is vele jaren werk dat ongedaan gemaakt wordt door één enkele cartoon - niet de mijne – die nooit in de beste krant ter wereld had mogen sluipen.” Meer bij Het Laatste Nieuws / VRT

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.