anner smart octo

— vrijdag 12 maart 2021, 11:11 | 0 reacties, praat mee

Geen nieuwe uitzendlicentie voor Hongaarse nieuwszender Klubrádió

Directeur Andras Arato en nieuwschef Mihály Hardy bij Klubrádió - © Laszlo Balogh / AP

De Hongaarse nieuwszender Klubrádió krijgt geen nieuwe uitzendlicentie en keert dus voorlopig niet terug op de ether. Klubrádió vroeg de nieuwe licentie aan, nadat de oude vorige maand niet werd verlengd. De nationale mediaraad van Hongarije keurde de nieuwe licentieaanvraag donderdag af.

Dat meldt de Volkskrant. Klubrádió wordt beschouwd als de laatste onafhankelijke nieuwszender van Hongarije. Een groot aantal kranten, tijdschriften en webkanalen is de afgelopen jaren opgekocht door ondernemers rondom premier Viktor Orbán. De berichtgeving werd na de eigenaarswissel vaak een stuk minder kritisch op de premier. Het bestuur van de mediaraad, die onder andere besluit welke zenders een uitzendlicentie krijgen, bestaat voor viervijfde deel uit leden van Orbáns politieke partij Fidesz.

De mediaraad stelt dat er bij Klubrádió sprake is van mismanagement. Dat de zender zijn bestaande licentie zou verliezen werd in september al bekend gemaakt. Sinds 14 februari is Klubrádió alleen nog online te beluisteren. Een hoger beroep tegen het intrekken van de licentie mocht niet baten. Ook tegen de beslissing geen nieuwe licentie te verstrekken kan Klubrádió nog in beroep gaan.

Bekijk meer van

Klubrádió Hongarije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.