word studentlid

— woensdag 4 augustus 2010, 15:13 | 0 reacties, praat mee

Geen fotografieverbod Naomi Campbell

Geen fotografieverbod Naomi Campbell

Model Naomi Campbell heeft donderdag voor het Speciale Hof voor Sierra Leone tegen Charles Taylor getuigd, maar kreeg geen speciale ontheffing om tijdens haar verblijf in Nederland niet gefotografeerd te worden. Campbell had bij de rechtbank zeven verzoeken ingediend, uiteenlopend van juridische bijstand tot het niet mogen onthullen van bepaalde details, anders dan haar publieke getuigenis. Meest opvallend was het verzoek op een verbod om Campbell te filmen, fotograferen of te tekenen zolang ze in Nederland is. De Nederlandse autoriteiten zouden bij de afdwinging daarvan moeten assisteren; een overtreding zou uitgelegd moeten worden als een minachting van de rechtbank. In tegenstelling tot wat in media is bericht heeft het Speciale Hof dit verzoek categorisch afgewezen. Laatste wijziging: 19 januari 2011, 09:20

Het Speciale Hof voor Sierra Leone schrijft dat het verzoek buiten de jurisdictie ligt. Het heeft simpelweg geen macht om de door Campbell gezochte maatregelen af te dwingen. Zowel de verdediging als de aanklagers hadden rond het punt van een fotografie-verbod al opgemerkt dat het verzoek om die redenen niet kon worden ingewilligd.

Wel legde het Hof een verbod op om de aankomst en het vertrek van Campbell te fotograferen of te filmen. Ook mag in het gerechtsgebouw niet zonder toestemming van Campbell of het Hof worden gefilmd of gefotografeerd.

Het oordeel d.d 3 augustus is hier in pdf-formaat te downloaden.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.