Tegel Beeld en Geluid

— zaterdag 24 januari 2015, 10:51 | 0 reacties, praat mee

Geen btw-verlaging digitale replica krant

Het hoge btw-tarief van 21% voor digitale replica's van kranten houdt voorlopig stand, schrijft staatssecretaris Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Een verlaging naar 6% zou volgens het kabinet in strijd zijn met de Europese btw-richtlijn. Bovendien zou het risico van een inbreukprocedure te groot zijn. De brief van staatssecretaris Wiebes bevat geen nieuwe informatie. De Tweede Kamer had gevraagd om een afgebakende oplossing voor digitale replica's van kranten gevraagd, maar Wiebes heeft de analyse bewust verbreed naar boeken en kranten. Deze verbreding brengt Europeesrechtelijke drempels met zich mee. Het standpunt van het kabinet is gebaseerd op de aanname dat een btw-verlaging niet mogelijk zou zijn binnen de Europese regels, maar ervaringen in het buitenland en recente jurisprudentie zouden wel degelijk mogelijkheden bieden binnen het wettelijke kader. Meer bij NDP Nieuwsmedia

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.