— dinsdag 13 oktober 2015, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Geen blote vrouwen meer in Playboy

UPDATE Playboy lees je voortaan echt alleen nog maar voor de artikelen. Het 62-jaar oude magazine zal geen naaktfoto's meer publiceren. Dat meldt het Amerikaanse magazine aan The New York Times.

Het management besloot tot deze drastische verandering vanwege de slechte verkoopcijfers. In 1975 werden er wel 5,6 miljoen bladen verkocht. Nu is dat gedaald tot 800.000.

Volgens Playboy-topman Scott Flanders zullen er nog wel foto’s van schaars geklede vrouwen in het tijdschrift verschijnen, maar het totale naakt zal verdwijnen. Volgens Flanders is het gewoon “passé”. Pornografie is tegenwoordig overal online te vinden. “Je bent nu een klik verwijderd van elke denkbare sekshandeling, en ook nog eens gratis.”

Oprichter en hoofdredacteur van het blad Hugh Hefner (89) ging akkoord met de beslissing.

Overigens heeft Playboy de afgelopen jaren al wat veranderingen doorgevoerd. Zo moest het magazine wel aanpassingen doen om te worden goedgekeurd voor social media als Facebook, Instagram en Twitter. In augustus vorig jaar verscheen er al geen naakt meer op de website, wat leidde tot een toename in de bezoekcijfers, van vier miljoen unieke bezoekers per maand naar 16 miljoen. Ook de gemiddelde leeftijd van bezoekers daalde van van 47 naar 30.

UPDATE Voor bloot kun je oevrigens nog wel terecht bij de Nederlandse editie van Playboy. Hoofdredacteur Maarten Bloem zei tegen Giel Beelen op 3FM dat de Nederlandse Playboy foto’s van naakte vrouwen blijft publiceren. “Ik wist wel dat er iets aan stond te komen en dat het in deze hoek zou zitten, maar dit is wel vrij drastisch”, vindt hij. “Het is als een broodje kroket, zonder kroket. Dat is niks.” Bloem denkt pas aan stoppen met de naaktfoto’s als “er echt nul mensen meer geïnteresseerd zijn”.

“Wij betalen elke maand een bedrag om het logo en de naam te gebruiken”, legt hij uit. “Er is in Nederland geen reden om het anders aan te pakken.” Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Playboy Hugh Hefner

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.