word studentlid

— vrijdag 25 oktober 2019, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Gebruikers kunnen nu Blendle-tegoed terugvragen

Gebruikers kunnen nu Blendle-tegoed terugvragen
© Blendle

Het is sinds vrijdag 25 oktober 15:00 uur mogelijk om overgebleven leestegoed bij online kiosk Blendle terug te vragen, zo blijkt uit de nieuwe algemene voorwaarden die vanaf 25 november ingaan. Over de tegoeden ontstond ophef nadat Blendle bekendmaakte dat het vanaf 1 augustus niet meer mogelijk zou zijn om losse artikelen te kopen. Laatste wijziging: 28 oktober 2019, 08:42

Sommige gebruikers wilden liever hun geld terug in plaats van over te stappen naar het Premium-abonnement, zoals de kiosk graag wilde. Blendle-oprichter Alexander Klöpping liet eind juli weten dat de digitale kiosk nog steeds de intentie had gebruikers geld terug te geven. Dat kon echter pas gebeuren wanneer de servers van het ‘oude Blendle’ gesloten worden. Dat is blijkbaar nu gebeurd.

Het nieuws staat in een mail aan klanten waarin Blendle aangeeft dat de algemene voorwaarden van het bedrijf worden aangepast. Daarin wordt over het hebben van een abonnement het volgende gezegd: “Indien je jouw tegoed langer dan 12 maanden niet gebruikt hebt, heeft Blendle het recht om deze functionaliteit uit te zetten en jouw tegoed te laten vervallen.”

En bij het kopje opzeggen staat nog: “Heb je een Blendle-abonnement én daarbij een tegoed, dan komt het tegoed in je portemonnee te vervallen op het moment dat je abonnement stopt. Je hebt geen recht op teruggave van je tegoed.”

“Heb je alleen een Blendle-portemonnee voor losse artikelen, dan komt het tegoed te vervallen op het moment dat je jouw account verwijdert, tenzij je tijdig je tegoed hebt teruggevraagd, zie hier voor meer informatie. Indien je jouw tegoed langer dan 12 maanden niet gebruikt hebt, heeft Blendle het recht om jouw account te verwijderen en/of jouw tegoed te laten vervallen.”

Resterend leestegoed kun je tussen 25 oktober 2019 en 31 december 2019 nog uitgeven aan losse artikelen, inwisselen voor een fikse korting op Blendle Premium of in deze periode , onder voorwaarden, laten terugstorten op je rekening.

Bekijk meer van

Blendle

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.