— vrijdag 6 mei 2016, 09:29 | 0 reacties, praat mee

‘Gebruik adblockers afgenomen door bewustwordingscampagne’

Dankzij de bewustwordingscampagne 'Internet is niet gratis', is zeven procent van de consumenten met adblockers gestopt met het gebruik ervan of heeft zijn gebruik verminderd. Dat meldt Marketing Tribune op basis van onderzoek van Mediabrands Marketing Sciences en IAB Nederland. Die laatste was tevens initiatiefnemer van de campagne en werkte daarmee samen met NDP Nieuwsmedia en de Media Magazine Associatie.

Sinds enkele maanden vragen onder andere grote nieuwssites als Telegraaf.nl, NU.nl en AD.nl gebruikers hun adblockers uit te schakelen, omdat ze anders inkomsten mislopen die ze nodig hebben voor het beheer van hun website. Van de gebruikers die hun gedrag hebben laten beïnvloeden door de campagne zegt 47 procent minstens één website op een whitelist gezet te hebben. Dat betekent dat deze consumenten nog wel advertentiewerende tools gebruiken, maar deze software bij minstens één website uitgeschakeld te hebben. Nog eens 18 procent geeft aan dit in de toekomst te gaan doen. 54 procent plaatst een site op een whitelist uit angst anders de toegang tot de website ontzegd te worden.

Bekijk meer van

Telegraaf NU.nl AD.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.