banner anp

— donderdag 8 mei 2014, 10:05

Gaspedaal maakt inbreuk op Autotrack

De meta-zoekmachine Gaspedaal (bezit van Telegraaf Media Groep), dat onder meer occassions uit de database van concurrent Autotrack (eigendom van De Persgroep) weergeeft, maakt inbreuk op de database van Autotrack. Dat heeft de rechtbank Den Haag deze week beslist. Eind vorig jaar oordeelde het Europees Hof ook al dat er - soms - sprake was van inbreuk. De uitspraak betekent dat TMG de werking van Gaspedaal mogelijk moet wijzigen. De dienst raadpleegt de database van Autotrack dagelijks zo'n 100 duizend keer, om de resultaten vervolgens in de eigen omgeving te tonen. De rechtbank veroordeelde TMG tot het betalen van de proceskosten van 200 duizend euro.

De Persgroep kocht Autotrack begin vorig jaar van Wegener. Het concern wil kijken of het eventuele misgelopen inkomsten op TMG kan verhalen. De uitspraak heeft mogelijk ook gevolgen voor andere meta-zoekmachines, zoals vacaturesites die andere diensten indexeren.

Topman van Persgroep Nederland Frits Campagne zegt dat dankzij de uitspraak het weer loont om te investeren in opbouw van eigen databases. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

TMG GasPedaal De Persgroep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.