— dinsdag 22 september 2009, 10:20 | 13 reacties, praat mee

‘Fusie AT5 en RTV Noord-Holland in zicht’

De besprekingen die de hoofdredacties en directies van de lokale zender AT5 en de regionale omroep RTV Noord-Holland de afgelopen maanden gevoerd hebben zullen naar verwachting leiden tot een fusie. Dat zeggen bronnen rondom de beide omroepen. De gesprekken verlopen positief. Eind deze maand komt er een rapport. ‘Dan wordt bekeken hoe het verder moet,’ zegt hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Noord-Holland. Of het tot een fusie zal leiden tussen de omroepen, kan Binnendijk niet zeggen. ‘Bel me maar eind september terug.’ Laatste wijziging: 22 augustus 2013, 10:56

Dit is de vierde serieuze poging van beide omroepen om tot samenwerking te komen. De laatste keer was in 2004. Eerdere pogingen om de omroepen samen te laten werken strandden in een vroegtijdig stadium.  Directeur Robbert Zaal van RTV Noord Holland: ‘er is een goede persoonlijke verhouding tussen de directies en hoofdredacties. Dat zorgt voor een positieve sfeer.’ Deze week nemen directies een besluit over de voorgenomen fusie en dan zullen de Raad van Toezicht van RTV Noord Holland en de Raad van Commissarissen van AT5 zich erover buigen.

Radio Noord-Holland bestaat sinds 1988 en in 1999 kwam televisie erbij. De omroep ontvangt jaarlijks veertien miljoen euro subsidie van de provincie en haalt zelf twee miljoen binnen via reclame.  De lokale zender AT5 bestaat zeventien jaar en krijgt jaarlijks 1,8 miljoen euro subsidie van de gemeente en 1,3 miljoen euro uit kabelgelden. Met sponsor- en reclamegelden erbij bedraagt het budget jaarlijks zo’n 9 miljoen euro.

Bekijk meer van

RTV Noord-Holland AT5

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

13 reacties

jAWEL, 22 september 2009, 12:06

Ik dacht dat AT5 zich bij al die andere fusiepogingen veeeel te goed voelde om te werken met die ‘provincialen’ van RTVNH. Die maken overigens al jaren een beter journaal dan het pief paf poef ongelukkengedoe bij AT5. Maar ja als je bijna failliet bent verdwijnen dat soort bezwaren natuurlijk als sneeuw voor de zon.

Olivier Jansen, 22 september 2009, 18:13

Eindelijk, dan komt er eens een keer budget vrij voor programma’s!

M.van.Cappellen, 22 september 2009, 19:08

Dat zou ik zeer betreuren het niveau van een zender als rtvnh is en blijft toch van een bedenkelijk provinciale nare smaak alleen al die mafkees met dat prikbord wekelijks. Als rasechte mokummer zou ik het een zeer kwalijke zaak vinden als er geen andere oplossing denkbaar zou zijn b.v. een bijdrage aan de kijkers vragen.(SUCCES)

Harry Mosselman, 22 september 2009, 19:34

De arrogantie van AT5 heeft ze de das omgedaan. En het feit dat ze nog steeds denken dat de stad Amsterdam alleen bestaat uit gordelgrachten bewoners. Iedereen beseft dat Amsterdam is veranderd, alleen die AT5 Mensen niet. Terwijl ze over alles een grote bek hebben, komen ze zelf nooit in de stad. RTVNH, helemaal onder curatele stellen deze gasten.

JeroenW, 22 september 2009, 20:41

Zonde. AT5 bereikt in de stedelijke agglomeratie Groot Amsterdam zo’n 1 miljoen inwoners.

Dat is meer dan mening provincie, waar een door het rijk gesubsidieerde regionale omroep miljoenen per jaar mag uitgeven.

Sacha, 23 september 2009, 13:13

En hoeveel ontslagen vallen er dan bij AT5….?

Ron Versteeg, 23 september 2009, 13:20

@JeroenW Je cijfer klopt helaas niet, je mist het woordje ‘potentieel’

Uit de AT5 site:

Kijk- en bereikcijfers
AT5 is opgenomen in het dagelijks continu kijkonderzoek (SKO). AT5 heeft een potentieel bereik van 1.000.000 personen (gebied Groot Amsterdam 13 jaar en ouder). Marktonderzoek wijst uit dat wekelijks ruim 400.000 personen afstemmen op AT5. Maandelijks zijn dit ruim 650.000 personen.

Sa, 23 september 2009, 18:04

@HarryMosselman: “De arrogantie van AT5 heeft ze de das omgedaan. En het feit dat ze nog steeds denken dat de stad Amsterdam alleen bestaat uit gordelgrachten bewoners.” Totale onzin! Ik vraag me af of je uberhaupt wel eens naar AT5 kijkt.

sandra, 24 september 2009, 12:06

WIE denkt dat amsterdam alleen bestaat uit grachtengordelbewoners?

Watergruwel, 24 september 2009, 14:13

Slechte zaak. Concurrentie is goed voor elk bedrijf, ook voor een omroep. Kijk b.v. naar Friesland.
Omrop Fryslân heerst daar als regionale omroep. Er is geen andere regiobrede zender die nieuws brengt en dat merk je aan het conservatieve van de programma’s en de makers ervan. Er is geen enkele drang tot vernieuwing.

Dennis, 30 september 2009, 19:32

Slechte zaak, betekent weer nieuwe ontslagen. Daarnaast zijn het 2 totaal verschillende zenders. Laat het maar weer afketsen, hier zit geen Amsterdammer en Provinciaal op te wachten. Gaat de gemeente dan trouwens geld steken in een provinciale zender. Raar verhaal…

Mirjam, 25 november 2009, 17:06

Werd tijd! Onzin twee zenders die hetzelfde brengen….zoals zoveel zenders doen helaas

Jin Yi, 17 december 2009, 03:21

Dear Sir/Madam:
  Good day, and thanks for taking time to read this letter!
  I am Jin Yi, the Marketing Director from KoWe International.
  Beijing KoWe film & TV Culture Art Co., Ltd. is one of the biggest and the most authoritative agencies in China.We have the biggest Chinese selected library of films and TV programs in the whole world, including films, TV Series, documentaries (HD), animations, TV columns etc, more than 600 altogether.
  We distribute these selected products toward the whole world at a most favorable price.
  We sincerely hope our Chinese Cartoons, Documentaries, Films &  TV Programs could be distributed in your country.
  If you are interested in them, please write to me.
  And if you are not, it will be very kind of you to transfer our letter to the purchasing department.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.