data als kans

— vrijdag 1 juli 2022, 08:02 | 0 reacties, praat mee

FunX besteedt vrijdag in woord en muziek aandacht aan Keti Koti

Het Nationaal monument slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam - © ANP / Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Jongerenzender FunX besteedt vrijdag uitgebreid aandacht aan Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Op de zender zullen de hele dag gesprekken over vrijheid worden gevoerd en over de betekenis van vrijheid voor de luisteraars. Laatste wijziging: 1 juli 2022, 08:05

Ook kunnen luisteraars nummers aanvragen die zij associëren met vrijheid. Dat vertelde zendercoördinator Eva Hol donderdagavond in het radioprogramma Met het oog op morgen. “Keti Koti gaat over een deel van onze geschiedenis waar we het veel te lang veel te weinig over hebben gehad”, aldus Hol.

FunX wil beklemtonen dat Keti Koti een belangrijke dag is voor alle Nederlanders. “Het is een stuk van onze geschiedenis”, aldus Hol. “Het is een onderwerp dat alle Nederlanders aangaat.” De zender pleit er ook voor een nationale feestdag van te maken. Deze oproep deed de Nationaal Coördinator Racisme eerder deze week ook.

Stichting FunX lanceerde eerder deze maand een campagne om mensen op te roepen om aan hun werkgevers vrij te vragen op 1 juli. Luisteraars kunnen de actie steunen door een vrije dag te nemen en een foto op sociale media te plaatsen met het filter “ik neem vrij”. FunX doet verslag van deze actie en gaat met luisteraars in gesprek over het belang van een nationale herdenkings- en feestdag.

Bekijk meer van

FunX

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.