banner festival 23

— dinsdag 17 september 2019, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Frits Wester niet bij Prinsjesdag na ophef over televisieoptreden

© Frans van Zijst / ANP

Voor het eerst in jaren zal Frits Wester geen deel uitmaken van het nieuwsteam dat Prinsjesdag verslaat. Het besluit volgt nadat de politiek verslaggever vorige week niet helemaal helder voor de camera van RTL Nieuws verscheen. Laatste wijziging: 17 september 2019, 11:04

Een woordvoerder van RTL bevestigt aan RTL Boulevard dat er gesprekken zijn geweest tussen Wester en het team van RTL Nieuws over de nieuwsuitzending van 8 september.

Toen leek Wester niet helemaal helder en op sociale media ging de vraag rond of hij dronken of ziek was. Wester zegt zelf dat hij op het moment “heel erg moe” was. Hij was die dag op vakantie gegaan en zijn vlucht had vertraging gehad.

Ilse Openneer, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, laat weten dat de gesprekken die er met Wester en RTL worden gevoerd de reden zijn voor zijn afwezigheid.

Voor velen zijn Prinsjesdag en Wester onlosmakelijk verbonden, schrijft NU.nl, omdat de verslaggever sinds 2004 vrijwel jaarlijks het embargo op de miljoenennota weet te omzeilen en de begroting al voor de derde dinsdag in september onthult.

Afgelopen vrijdag publiceerde RTL Nieuws het voorwoord van de nota.

Bekijk meer van

RTL Nieuws Frits Wester

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.