— dinsdag 14 januari 2020, 09:26 | 0 reacties, praat mee

Frits Wester wil het weer goed maken

Frits Wester heeft veel kapotgemaakt met zijn alcoholverslaving en hoopt dat het nog niet te laat is om zaken te herstellen. Dat zei hij maandag aan tafel bij Eva Jinek. De politiek verslaggever van RTL Nieuws, gaat vandaag weer aan de slag.

Het kostte hem enkele jaren moeite om toe te geven dat hij een alcoholverslaving had. ‘Je ontkent het altijd en gaat zelf in die dingen geloven. Zo van: het komt wel goed, morgen weer beter’, vertelde hij vanavond in Jinek. ‘Je stelt het uit, ontkent het. Je denkt: de ander heeft een groter probleem, bij mij valt het wel mee. Het klassieke verhaal.’

De meerdere waarschuwingen die Wester kreeg, van zowel collega’s als directe naasten, moedigden hem ook niet aan om zijn alcoholverslaving gedag te zeggen. Sterker nog, Wester dronk zelfs zo’n zes á zeven glazen wijn per dag en nuttigde daarnaast ook een derde fles wodka. ‘Ik dronk echt veel te veel’.

Alcohol is nu taboe voor hem. Zelfs een alcoholvrij biertje. Hij vindt het niet lekker en vreest dat zijn omgeving dan denkt dat hij toch weer is gaan drinken. Naar de AA-bijeenkomsten gaat hij niet. ‘Dat past niet bij mij.’

De aflevering van Jinek met Frits Wester vanaf minuut 58.48:

 

Bekijk meer van

RTL Nieuws Jinek Frits Wester

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.