— dinsdag 29 oktober 2019, 08:15 | 0 reacties, praat mee

Frits Spits verkozen tot belangrijkste radiomaker van afgelopen eeuw

© Frans van Zijst / Novum

Frits Spits is verkozen tot belangrijkste radiomaker van de eeuw. Dat werd bekendgemaakt in het programma Met het Oog op Morgen. De presentator staat bovenaan de top-40 van radiosterren, die door de VARAgids is opgesteld ter gelegenheid van honderd jaar radio in Nederland.

De jury noemt Spits “een van de allerbeste sfeermakers en verhalenvertellers op de radio”. “Hij is gemaakt voor de radio”, aldus de radiokenners.

Spits reageerde verrast op zijn winst: “Ik zou mezelf nooit op één zetten - en dat is geen valse bescheidenheid. Ik zou eerder denken aan Willem van Kooten, Edwin Evers of Felix Meurders. Zij hebben mij enorm geïnspireerd.” Edwin Evers eindigde op de tweede plaats. Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer, werd derde en Meurders staat op de vierde plaats, voor de eerste vrouw: Tineke de Nooij.

Frits Spits, die eigenlijk Frits Ritmeester heet, ontving voor zijn werk als radiomaker al verschillende prijzen. Bekende programma’s zijn De Avondspits (1978-1995) en Tijd voor twee (1995-2013). Sinds 2014 presenteert Spits iedere zaterdag op NPO Radio 1 De Taalstaat, waarin hij taalkwesties bespreekt en schrijvers en dichters interviewt. Meer bij de NOS / NU.nl

Bekijk meer van

Frits Spits

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.