data als kans

— donderdag 14 januari 2021, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Freelancers DPG Media later betaald vanwege storing in financieel systeem

© Lex van Lieshout / ANP

Bij DPG Media heeft een storing in het financiële systeem er voor gezorgd dat betalingen aan iets meer dan duizend mensen later worden uitbetaald. Vooral freelancers van redacties merkten dat, hun honorarium over december wordt later uitbetaald. Volgens zakelijk directeur Bart Verkade zijn de problemen inmiddels opgelost. Laatste wijziging: 14 januari 2021, 15:38

Het probleem ontstond bij de implementatie van een nieuw systeem voor de verwerking van kosten. “Wij konden wel de betaalopdrachten naar de bank sturen, maar deze konden niet worden uitgevoerd.” Hij geeft aan dat de problemen inmiddels verholpen zijn. “Wij kunnen garanderen dat alle freelancers vandaag of uiterlijk morgen de betaling ontvangen”, aldus Verkade.

De zakelijk leider stelt dat DPG Media freelancers normaal gesproken binnen zes werkdagen na afloop van een maand betaalt. “Dat zou afgelopen maandag zijn, maar is nu tot onze spijt enkele dagen later geworden. Vooral voor freelancers die gewend zijn dat zij snel hun geld krijgen, is dit vervelend. Wij zorgen ervoor dat het volgende maand weer als vanouds is.”

Bekijk meer van

DPG Media Bart Verkade

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.