— donderdag 14 januari 2021, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Freelancers DPG Media later betaald vanwege storing in financieel systeem

© Lex van Lieshout / ANP

Bij DPG Media heeft een storing in het financiële systeem er voor gezorgd dat betalingen aan iets meer dan duizend mensen later worden uitbetaald. Vooral freelancers van redacties merkten dat, hun honorarium over december wordt later uitbetaald. Volgens zakelijk directeur Bart Verkade zijn de problemen inmiddels opgelost.

Het probleem ontstond bij de implementatie van een nieuw systeem voor de verwerking van kosten. “Wij konden wel de betaalopdrachten naar de bank sturen, maar deze konden niet worden uitgevoerd.” Hij geeft aan dat de problemen inmiddels verholpen zijn. “Wij kunnen garanderen dat alle freelancers vandaag of uiterlijk morgen de betaling ontvangen”, aldus Verkade.

De zakelijk leider stelt dat DPG Media freelancers normaal gesproken binnen zes werkdagen na afloop van een maand betaalt. “Dat zou afgelopen maandag zijn, maar is nu tot onze spijt enkele dagen later geworden. Vooral voor freelancers die gewend zijn dat zij snel hun geld krijgen, is dit vervelend. Wij zorgen ervoor dat het volgende maand weer als vanouds is.”

Bekijk meer van

DPG Media Bart Verkade

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.