basis naar compleet

— dinsdag 25 januari 2022, 11:52 | 0 reacties, praat mee

Free Press Unlimited start campagne rondom belang onderzoeksjournalistiek

Een still uit de korte video, onderdeel van een bewustwordingscampagne rondom onderzoeksjournalistiek | Free Press Unlimited

Free Press Unlimited (FPU) gaat via een omvangrijke online campagne aandacht vragen voor het belang van onderzoeksjournalistiek als vitale functie in de maatschappij. De bewustwordingscampagne zal via onder meer via YouTube, NPO Ster & Cultuur en banners en video's bij NRC en Volkskrant herinneren dat onderzoeksjournalistiek de macht controleert en misstanden signaleert, onderzoekt en onthult. Laatste wijziging: 25 januari 2022, 11:54

“Denk aan het toeslagenschandaal en financiële misstanden als de Pandora en Panama Papers. De journalisten die zich hiermee bezig houden, hebben een lange adem en bijten zich vast in een onderwerp. En dat doen ze niet zomaar. Dat doen ze vanuit een overtuiging, een hoger doel. Want: iedereen heeft recht op de waarheid”, aldus FPU.

Er wordt nog offline geadverteerd in De Groene Amsterdammer. Verder zal FPU via eigen kanalen quotes van nationale en internationale onderzoeksjournalisten over hun vak verspreiden. Aanleiding voor de campagne is ook de toegenomen intimidatie jegens onderzoeksjournalisten.

Tegen het einde van de campagne op 27 februari volgt nog een kunstzinnige publieke stunt, meldt FPU desgevraagd. Wat dat precies inhoudt houdt de organisatie nog even geheim.

 

 

Bekijk meer van

Free Press Unlimited

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.