basis naar compleet

— woensdag 3 november 2021, 07:45 | 0 reacties, praat mee

Free Press Awards 2021 uitgereikt aan moedige en veelzijdige journalisten

De twee winnaars van de Free Press Awards 2021

Free Press Unlimited heeft Rozina Islam uit Bangladesh verkozen tot Most Resilient Journalist. Bhat Burhan uit India won de Newcomer of the Year - Hans Verploeg Award. Islam berichtte voor dagblad Prothom Alo over onder meer landelijke fraude met zorgkosten, waardoor ze wordt bedreigd en het risico loopt op een forse gevangenisstraf.

“Hoewel ze op borgtocht werd vrijgelaten, zijn haar paspoort en perskaart door de politie ingenomen en kan ze tot 14 jaar gevangenisstraf krijgen als ze wordt veroordeeld”, aldus organisator Free Press Unlimited. Vanwege haar “grote moed en doorzettingsvermogen” krijgt Islam de prijs, die gepaard gaat met een geldbedrag van 7500 euro.

De 22-jarige freelance journalist, videoproducent, cameraman en fotojournalist Bhat Burhan uit New Delhi krijgt de Newcomer of the Year - Hans Verploeg Award voor zijn veelzijdige documentaires over boerenprotesten, transgendergemeenschap in Kashmir, vaccinatietekorten voor vluchtelingen en reportages over crematoriumarbeiders.

“Bat Burhans verhalen zijn riskant en hebben hem in 2018 en 2020 met zijn collega’s op politiebureaus gebracht. Wij waren onder de indruk van zijn multimediale aanpak. Hij valt niet alleen op met zijn documentaires, maar schrijft ook veelomvattend. Dat hij nog zo jong is en al zoveel heeft gedaan, valt te prijzen. De jury wenst Bhat en zijn team het allerbeste voor de nabije toekomst en hoopt dat de prijs hen de erkenning zal geven die ze verdienen.”

Burhan ontvangt een studiebeurs van 1500 euro.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.