— woensdag 12 december 2018, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Fred Teeven voorzitter cbo-branchevereniging VOI©E

Fred Teeven begon in december vorig jaar als part-time buschauffeur voor Connexxion | Sander Koning / ANP

VOI©E, de branchevereniging van collectieve beheersorganisaties, heeft voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven aangetrokken als nieuwe voorzitter. Hij volgt Job Cohen op, die twee termijnen heeft vervuld.

VOI©E zegt dat Teeven de sector en materie goed kent. “In zijn periode als Kamerlid was hij lid van de Tweede Kamer commissie auteursrecht en als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie was hij onder meer verantwoordelijk voor de dossiers auteurscontractenrecht, Wet toezicht collectief beheer en thuiskopie”, aldus de koepelorganisatie.

Nadat in 2015 zowel Justitie-minister Opstelten en staatssecretaris Teeven het veld ruimden vanwege een miljoenenschikking met een drugshandelaar, begon Teeven een adviesbureau en werkte hij in deeltijd als buschauffeur.

Bij VOI©E zijn diverse beheersorganisaties aangesloten, die de inning en verdeling van auteursrechtvergoedingen in diverse branches (muziek, video, fotografie, tekst) regelen.

Bekijk meer van

VOI©E Fred Teeven

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.