— maandag 3 juli 2023, 06:47 | 0 reacties, praat mee

Franse televisievakbonden roepen op tot driedaagse staking

© ANP

De vakbonden van de publieke mediagroep France Télévisions hebben opgeroepen tot een driedaagse staking, melden diverse Franse media. Met de staking willen de vakbonden invoering voorkomen van een hervorming van het publieke stelsel die op 4 september moet ingaan. Laatste wijziging: 3 juli 2023, 06:53

De omstreden hervorming, Tempo genaamd, voorziet onder meer in de afschaffing van de nationale nieuwsuitzendingen 12/13 en 19/20, die sinds 1986 worden uitgezonden. Die uitzendingen worden vervangen door 24 regionale uitzendingen, die tevens nationaal en zelfs internationaal nieuws zullen bevatten.

De vakbonden vechten de hervorming ook aan bij een rechtbank in Parijs. De uitspraak wordt verwacht op dinsdag, de eerste dag van de staking. Vakbondsleiders maakten zondag duidelijk dat de staking ook doorgaat als de rechtbank besluit de hervorming uit te stellen.

De stakingsoproep dreigt de uitzendingen te verstoren van onder meer France 2 en France 3, net nu het nieuws bol staat van de rellen naar aanleiding van de dood van een 17-jarige jongen door een politiekogel en de zaterdag begonnen wielerwedstrijd Tour de France 2023.

Bekijk meer van

Frankrijk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.