— dinsdag 17 juni 2008, 08:56

Fotografen eisen vergoeding foto’s

Fotografen Bastiaan Miché en Bob Awick hebben Leo Janssen, een Larense wethouder en lijsttrekker van 'Larens Behoud' een schikkingsvoorstel van 5000 euro gedaan, wegens het zonder toestemming en zonder bronvermelding overnemen van foto's op de partijsite. Dat meldde de Gooi en Eemlander afgelopen zaterdag. Miché zegt zes foto's te hebben aangetroffen. Herhaalde verzoeken de foto's te verwijderen, werden volgens het tweetal genegeerd. "De maat is vol", aldus Miché, die stelt dat het kopiëren van foto's steeds vaker gebeurt. De fotografen, de een standaard vergoedingsformule toepassen, zeggen dat het ze niet om geld te doen is. "We willen een punt maken, Janssen moet inzien dat hij verkeerd bezig is." De wethouder wil op korte termijn met de fotografen om de tafel om tot een oplossing te komen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.