— woensdag 20 januari 2016, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Fotografe overlijdt na aanslag Burkina Faso

Aanslag in Burkina Faso | Issouf Sanogo / ANP

De Frans-Marokkaanse fotografe Leila Alaoui is maandagavond overleden. Ze liep vrijdag verwondingen op bij een aanslag van Al Qaida in Ouagadougou, Burkina Faso. Alaoui werkte aan een foto-opdracht over vrouwenrechten voor Amnesty International.

De fotografe en haar chauffeur zaten in een auto bij het Cappucino café, tegenover het Splendid Hotel toen de aanslag plaatsvond. Er kwamen zeker 28 mensen om het leven bij de aanslag. Amnesty meldt dat het risico van een aanslag in Ouagadougou niet hoog was.

Bij de aanslag werd de fotografe in haar been en borst geraakt. Haar chauffeur Mahamadi Ouédraogo was op slag gedood. De situatie van Alaoui leek in eerste instantie stabiel, meldt Amnesty International. Er waren plannen om de fotografe over te brengen naar Frankrijk. Een hartaanval werd haar uiteindelijk fataal. Alaoui is 33 jaar geworden.

Leila Alaoui (geboren in Parijs, 1982) studeerde fotografie in New York. Ze hield zich bezig met de thema’s identiteit, culturele diversiteit en migratie. In Parijs was vorig jaar haar expositie ‘De Marokkanen’ te zien. In deze expositie waren Marokkanen te zien in traditionele kleding. Alaoui werkte onder andere voor The New York Times en Vogue.

Meer bij Amnesty International , PF en British Journal of Photography

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.