uitreiking JvhJ 2021

— donderdag 9 november 2017, 14:23 | 0 reacties, praat mee

Fotografe Njiokiktjien noemt toetreding tot VII Photo Agency “een droom”

© Ilvy Njiokiktjien

Fotografe Ilvy Njiokiktjien heeft zich deze maand aangesloten bij het internationale fotoagentschap VII Photo Agency. Njiokiktjien, die in internationale media publiceert en diverse prijzen in de wacht sleepte, noemt de toetreding een droom die uitkomt.

“Er zijn natuurlijk meerdere fotoagentschappen, maar voor mij is VII echt een droom die uitkomt. Toen ik nog maar net met fotografie begon keek ik al vaak naar het werk op hun website. Ik vind dat de onderwerpen die de VII fotografen aansnijden maatschappelijk relevant zijn. Ik heb het altijd als inspirerend ervaren.”

De fotografe zegt dat het fotoagentschap een ‘open call for new members’ had, begin oktober. “Ik heb mijn portfolio ingestuurd met een korte motivatie waarom ik graag bij VII zou willen. Ik vind het belangrijk dat fotografen zich verenigen. Ik ben ervan overtuigd dat je veel van elkaar kunt leren. Dat niet alleen; ik geloof er ook in dat we samen sterker staan. Ik vind het een inspirerende gedachte dat ik nu tot een netwerk van fotografen behoor die wereldwijd actief is.”

“Het biedt mij de kans om verder te groeien als fotograaf. Ik denk dat ik qua foto-onderwerpen goed bij hen pas. Mijn werk focust zich op maatschappelijke onderwerpen, vrouwenrechten, hedendaagse kwesties en current affairs. Dit is ook precies waar VII zich qua onderwerpen mee bezig houdt.”

Waar Njiokiktjien ook naar uitkijkt, is dat haar hele fotoarchief goed wordt ondergebracht. “Dat is voor mij heel belangrijk. Ik maak al zo’n tien jaar foto’s en een deel van mijn archief stond bij Hollandse Hoogte. Maar een aantal projecten, zoals het Born free generation-project, staan alleen op mijn computer. Dat is ook omdat van sommige series de foto’s uit hun context gebruikt kunnen worden. Bij VII letten ze er goed op dat dat niet gebeurt.”

Njiokiktjien benadrukt dat ze blijft werken voor de kranten en tijdschriften, maar er staat wel weer een groot project op stapel dat ze zal uitvoeren onder het wakend oog van VII. “Ik ga weer naar Zuid-Afrika, waar ik al vaker naar toe ben geweest met journalist Elles van Gelder.” (Zie Villamedia I en Villamedia II). De komende 1,5 jaar gaat ze aan de slag met hun ‘Born Free generation’-project. Ze wil vastleggen wat er terecht is gekomen van de generatie die is geboren nadat Nelson Mandela aan de macht kwam.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.