persveilig seminar

— woensdag 4 mei 2016, 14:17 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf zet crowdfunding in om blessuretijd door te komen

Bas de Meijer

Wat een gewoon mountainbike-tochtje moest worden, eindigde voor fotograaf Bas de Meijer met een gebroken sleutelbeen en schouderblad. Twee maanden lang mag de Utrechter geen zware voorwerpen, zoals zijn eigen camera, tillen. En dus kan hij twee maanden niet werken. Na eerst geprobeerd te hebben via andere wegen geld te verdienen, probeert De Meijer de blessureperiode nu met behulp van crowdfunding te overbruggen. Laatste wijziging: 4 mei 2016, 16:54

“Je hebt voor een periode van twee maanden al snel meer geld nodig dan je denkt. Het abonnement van je telefoon, de huur van je atelier en de afschrijving van je apparatuur… alles loopt gewoon door”, aldus de fotograaf. Op zijn crowdfundingwebsite biedt hij ondersteuners diverse premiums in ruil voor hun bijdrage. Die variëren van een afdruk van een foto tot een dag fotograferen.

Hoewel de site nog geen week live is, druppelen de donaties steeds sneller binnen. Vooral de goedkoopste opties – 25 euro doneren zonder tegenprestatie of 50 in ruil voor een fotoafdruk – lopen volgens De Meijer goed. “Het is een heel apart gevoel. Ik moet toch ergens iets goeds gedaan hebben dat mensen me willen steunen. Er zijn zelfs al drie donaties uit Duitsland binnengekomen. Als het zo blijft lopen, dan kom ik de komende twee maanden financieel wel door.”

Ondanks het feit dat zijn microfinancieringscampagne een succes lijkt te worden, had De Meijer vlak na zijn ongeluk wel spijt dat hij niet eerder iets had geregeld voor arbeidsongeschiktheid. “Maar dat moet je wel kunnen betalen. Een verzekering is duur en financieel niet haalbaar voor me.” De Meijer oriënteert zich nu op deelname aan een broodfonds. “Ik was ook net begonnen me daarin te verdiepen voordat ik van mijn fiets viel.” Hij grapt: “Nu ik thuis zit, heb ik in ieder geval genoeg tijd om me daarin te verdiepen.”

Bekijk meer van

Werk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.