— donderdag 21 januari 2010, 08:57 | 1 reactie, praat mee

Fotograaf vervalste winnende natuurfoto

De Spaanse natuurfotograaf José Luis Rodriguez, die vorig jaar tot Wildlife Photographer of the Year werd verkozen met een prachtige foto van een wolf die over een hek springt, moet zijn prijs weer inleveren. Dat meldt de BBC, dat de prijs mede organiseert. De foto van Rodriguez werd gekozen uit 43.000 inzendingen. De fotograaf stelde wekenlang te hebben gepost voor het ideale shot, maar de jury is tot de conclusie gekomen dat de wolf Ossian is - een tamme, getrainde wolf die gehuurd kan worden van een Madrileens natuurpark. Rodriguez houdt vol dat het een wilde wolf betreft. Rodriguez is door de organisatie van de fotowedstrijd gediskwalificeerd en mag levenslang niet meer deelnemen. Zijn winnende foto wordt uit de lopende tentoonstelling gehaald en zal niet meegaan in een nog uit te voeren reizende expositie.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Emanon, 22 januari 2010, 20:41

Ook prachtige foto’s zijn te wantrouwen. Op een seminar hoorde ik dat voor vier (4) foto’s in twee weken 16.000 (zegge zestienduizend) foto’s waren genomen. En een vallei in Verwegistan, bleek als op de foto niet te bestaan: de lucht blauwer, de wolken witter, de schaduw opgelicht en de zon getempert. Live is dat landschap nooit te zien. Met dank aan National Geographic, Nikon en Aperture voor deze desillusie.

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.