persveilig seminar

— woensdag 11 november 2020, 16:08 | 0 reacties, praat mee

Fotodirecteur Bas van Beek eind dit jaar weg bij ANP

© Gerard Wessel

Bas van Beek stopt aan het eind van het jaar als fotodirecteur bij persbureau ANP. Van Beek was sinds de overname van Hollandse Hoogte in 2018 lid van het directieteam. Hij blijft als adviseur verbonden aan het ANP. Laatste wijziging: 12 november 2020, 11:08

Dat is eerder vandaag intern bekend gemaakt bij het ANP. “Bij de overname van Hollandse Hoogte is afgesproken dat ik in ieder geval twee jaar zou blijven om het fotobedrijf van het ANP en Hollandse Hoogte samen te voegen”, aldus Van Beek. “Nu, na ruim 2,5 jaar, is dat voltooid. Daarmee is er een natuurlijk moment aangebroken om de volgende stap te maken.”

Martijn Bennis, algemeen directeur bij het ANP, noemt Van Beek waarschijnlijk de meest ervaren persoon in Nederland op het gebied van nieuwsfotografie en beeldbankexploitatie. “Zijn enorme kennis is grotendeels overgedragen op een heel sterk team van specialisten. Desalniettemin is zijn vertrek een fors verlies voor het ANP.”

Bekijk meer van

Bas van Beek ANP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.