basis naar compleet

— dinsdag 30 mei 2017, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Foto DNA: Bijbelse taferelen

© Marco de Swart

‘Van de wedstrijd zelf heb ik niets gezien. Terwijl ik wel pal onder zo’n reusachtig scherm op het Stadhuisplein stond. Mijn aandacht was helemaal gericht op de uitzinnige fans die de wedstrijd op het scherm volgden.

Via hun gezichten en bewegingen wist ik wat er op het veld gebeurde. Pas na de match hoorde ik dat Kuijt drie keer had gescoord. Het was gewoon langs me heen gegaan’, vertelt freelance fotograaf Marco de Swart die op zondag 14 mei in opdracht van het ANP vanaf 6.00 uur ’s ochtends op het plein in hartje Rotterdam was.

‘Anders dan de week daarvoor was de sfeer uitgelaten. Al bij de eerste goal tegen Heracles ontplofte de massa. Overal om me heen zag ik bijna Bijbelse taferelen. Recht onder mijn neus ging het dak eraf. Direct na het eerste doelpunt heb ik mijn eerste beelden naar het ANP gestuurd. Na het tweede doelpunt, en ik opnieuw beelden had verstuurd van de uitbarsting van vreugde die over het plein kolkte, vertelde de verslaggeefster van ANP dat ze had gezien hoe even verderop op het plein een man in een rolstoel omhoog werd gehesen. Dat leek mij wel een tof beeld. Ik ging erop af. Het was een kwestie van wachten. Tot mijn verbazing gebeurde er niets toen de penalty erin ging en Feyenoord zijn derde goal maakte. De feestende fans gingen wel uit hun dak, maar de rolstoel bleef aan de grond. Tja, pech, niets aan te doen. En toen kwam het laatste fluitsignaal. Hup daar ging hij, de hoogte in. Met vlag en al. Pats, pats pats, en het stond erop. Die zon erachter maakte het helemaal af. Voor ik naar het Hofplein liep, waar uitgelaten supporters in de fontein doken, heb ik snel drie foto’s van de rolstoelman bewerkt en doorgestuurd. Ik weet niet hoe vaak hij geplaatst is, maar hij stond in ieder geval in Nieuwe Revu, AD, NRC en alle regionale bladen van de Persgroep.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.