— vrijdag 5 november 2021, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Forse stijging advertentie-omzet voor RTL Nederland; moederbedrijf wil meer inzetten op streaming

© ANP / Jeroen Jumelet

RTL Nederland heeft zijn netto omzet uit advertenties in de eerste drie kwartalen van dit jaar met bijna een derde deel zien stijgen. Een jaar geleden zag het omroepbedrijf juist een flinke daling aan inkomsten, vanwege de coronacrisis. Laatste wijziging: 5 november 2021, 08:59

Ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2020, steeg de advertentie-omzet van RTL Nederland dit jaar met 29,3 procent. Vergeleken met dezelfde periode in niet-coronajaar 2019, lag de omzet uit advertenties 10 procent hoger, meldt Adformatie.

Investeren in streaming
Ook de streamingdiensten van RTL Nederland laten groei zien. Videoland en het Duitse TV Now hebben inmiddels gezamenlijk 3,4 miljoen betalende abonnees. Hoeveel abonnees daarvan specifiek van Videoland zijn, maakt het concern niet bekend.

RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland, kondigde donderdag aan meer te willen inversteren in streamingplatformen, schrijft Het Financieele Dagblad. De jaarlijkse investering in films en series wordt de komende jaren verdrievoudigd. In 2026 wil het concern structureel 600 miljoen euro in streaming steken.

Daar moet met name het Duitse platform RTL+ van profiteren. Ook de doelstellingen voor Videoland worden bijgesteld. De investeringen moeten ertoe leiden dat de streamingdiensten van RTL Group in 2026 tien miljoen abonnees hebben.

Bekijk meer van

RTL Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.