— donderdag 7 november 2013, 13:19

Geld voor studie ‘journalistiek 2.0’

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BPJ) gaat de komende drie jaar investeren in onderzoek naar de toekomst van de journalistiek. Het digitale domein rukt op, uitgevers en journalistiek verkeren in zwaar weer. Tegelijk wordt geëxperimenteerd met nieuwe initiatieven, datajournalistiek en bijzondere online producties. "Deze ontwikkelingen laten zien dat de journalistiek op een kantelpunt staat. Het oude krimpt, het nieuwe groeit. Er zijn meer vragen dan antwoorden. Het wordt de hoogste tijd voor journalistieke zoektochten", schrijft het bestuur. Het Fonds heeft elk jaar 50.000 euro te verdelen. Journalisten kunnen financiering aanvragen voor onderzoeksprojecten. Het project wordt gecoördineerd door Alexander Pleijter, lector journalistiek & innovatie aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. De steun wordt verleend in de vorm van een subsidie aan individuele journalisten of auteurs. Verzoeken worden ingediend bij het Fonds BJP en beoordeeld door het bestuur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.