— vrijdag 21 november 2014, 14:57 | 1 reactie, praat mee

#FollowFriday: ruimte en ruimtevaart

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week: journalisten die alles weten van de ruimte of de ruimtevaart. Want met de succesvolle komeetlanding van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, het ongeluk met toeristentoestel SpaceShipTwo en een lancering aanstaande zondag, zijn ruimtevaart en de ruimte weer helemaal hot.

Bard van de Weijer – Techniekredacteur bij de Volkskrant. Schrijft in die hoedanigheid niet alleen over alles met een draadje, maar ook over raketten en andere ruimtevaartzaken.

Bruno van Wayenburg – Freelance wetenschapsjournalist en schrijft met name voor NRC Handelsblad over de ruimtevaart. Legt graag uit en doet dat niet alleen in woord, maar ook in animatievideo’s die onder andere bij Wetenschap101 worden uitgezonden. Veel van die relatief simpele, doch verhelderende video’s zijn terug te zien op zijn eigen website.

Govert Schilling – Autodidactisch sterrenkundige die ingewikkelde ruimtezaken zo uit kan leggen dat vrijwel iedereen ze snapt. Doet dat onder andere voor de Volkskrant en in boeken, maar ook op zijn eigen online portaal. Met uitzondering van de twitterloze Piet Smolders en Eddy Echternach schreeuwt niemand in Nederland meer ‘ruimtejournalist’ dan Schilling.

Jean-Paul Keulen – Sterrenkundige turned journalist. Werkt in die hoedanigheid bij het populairwetenschappelijke maandblad KIJK en legt daar de meest ingewikkelde ruimte-onderwerpen uit. Gaat voor diepgang, ook als het aankomt op andere wetenschappelijke onderwerpen.

Roel van der Heijden – Redacteur bij Kennislink, waar hij met name de onderwerpen technologie en ruimtevaart bedient. Schrijft daarnaast freelance over de ruimtevaart.

Sander Koenen – Wetenschapsjournalist voor talloze titels, waaronder National Geographic Magazine en KIJK. Schreef drie boeken over de ruimtevaart, waaronder de magistrale biografie van ESA-astronaut André Kuipers, waarvan meer dan 25.000 exemplaren over de toonbank gingen.

Tijs Hofmans – Relatieve new kid on the block die hoge ogen gooit met GoForLaunch.nl, waar hij naar zijn eigen woorden werkt als ‘raketgeleerde’. Schrijft daarnaast over technologie voor de Reshift-titels ComputerIdee en PCMweb.

Tim Kraaijvanger – Mede-oprichter van de populairwetenschappelijke website Scientias. Schrijft daar over allerlei soorten wetenschap en heeft in het bijzonder verstand van sterrenkunde. Hield van 2002 tot 2007 daar ook een populaire, maar inmiddels ter ziele zijnde website over bij.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments

Vorige edities
14 november: focus op film
7 november: de gezondheidszorg
31 oktober: in en over Afrika
24 oktober: Dutch design
17 oktober: play that music
10 oktober: over het zelfstandig ondernemerschap
3 oktober: weet van wetenschap
26 september: techies
19 september: live vanuit de rechtbank
12 september: over IS en jihadisten
5 september: datajournalisten
29 augustus: over politiek Den Haag
22 augustus: in en over de Oekraïne

Bekijk meer van

#FollowFriday

Praat mee

1 reactie

Nick Kivits, 21 november 2014, 15:01

Ik schrijf zelf ook over de ruimtevaart en publiceerde daar onlangs het boek ‘Ruimtevaart voor in bed, op het toilet of in bad’ over. Als samensteller van deze lijst voelde het echter vreemd om mezelf daarin op te nemen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.