e learning nvj

— vrijdag 27 december 2019, 09:44 | 0 reacties, praat mee

Flinke kritiek op interview Margriet van der Linden met Laura H.

Margriet van der Linden.

De kerstuitzending van het tv-programma Mensen met M van presentatrice Margriet van der Linden zorgt voor een storm van kritiek. In de derde van de vier uitzendingen van het interview-programma van omroep KRO-NCRV was jihadbruid Laura H. te gast.

Politici en twitteraars vinden het ’ziek’ en ’wonderlijk’ dat de IS-reizigster haar verhaal mocht doen, zonder dat de gruweldaden van IS een hoofdrol kregen, meldt onder meer De Telegraaf.

‘In de nagedachtenis van de tienduizenden mensen die zijn vermoord, verkracht en mishandeld door IS zouden wij als stil protest tegen deze criminele uitzending op eerste kerstdag tot volgend jaar Kerstmis moeten boycotten’, vindt bijvoorbeeld advocaat Oscar Hammerstein.

Teun van de Keuken, collega van Van der Linden neemt afstand van het interview.

In een reactie tegen Nu.nl zegt KRO-NCRV woordvoerder Maike Gehlen: ‘Laat ik beginnen met zeggen dat wij in deze serie portretten maken zonder mensen op voorhand bevooroordeeld te benaderen. We zien dat de uitzending(en) veel met mensen doet. Er zijn negatieve reacties, maar juist ook heel veel positieve reacties.’

Gehlen verdedigt de keuze van de KRO-NCRV. ‘Laura heeft haar straf uitgezeten en probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Het is een opzienbarend verhaal. Door dit verhaal te vertellen, appelleert het aan vergevingsgezind zijn, en past het ook in deze tijd.’

‘Laura doet haar opzienbarende persoonlijke verhaal, zonder daarmee haar schuld te ontkennen. Ze heeft fouten gemaakt, heeft daarvoor een straf uitgezeten en daarmee haar schuld voldaan. Ze is nu aan het re-integreren in de samenleving. Dat hebben we laten zien.’

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.