— donderdag 27 augustus 2015, 14:24 | 0 reacties, praat mee

Financieele Dagblad: ‘We hebben onzorgvuldig gehandeld’

ANP / Koen van Weel

Het Financieele Dagblad (FD) heeft uitgebreid verontschuldigingen aangeboden aan ASR-topman Jos Baeten, meldt Communicatie Online. Eerder dit jaar werd er aangifte tegen hem gedaan voor meineed. Het FD opende met dit nieuws begin april, met een vervolg op pagina 2 en 3. De publicatie werd door veel andere media opgepikt. In juli bleek dat de aangifte was geseponeerd door het Openbaar Ministerie. Hier berichtte het FD ook over, maar dit werd door minder media opgepikt. Volgens FD-hoofdredacteur Jan Bonjer heeft de krant onzorgvuldig gehandeld. 'Mijn slotsom is dat wij bij de publicatie van 3 april op drie punten onzorgvuldig hebben gehandeld: Wij hebben ons onvoldoende rekenschap gegeven van de impact van de publicatie voor de betrokken hoofdpersoon.' Ook vindt Bonjer dat zij de aangifte tegen Jos Baeten disproportioneel veel aandacht hebben gegeven. 'De daarbij gebruikte beelden hebben de heer Baeten onnodig en ten onrechte beschadigd', schrijft Bonjer. Pedro van Looij, woordvoerder bij ASR, heeft laten weten tevreden te zijn over de handelswijze van het FD. Hij noemt de excuses "moedig". Meer bij Communicatie Online

Bekijk meer van

Het Financieele Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.