— vrijdag 21 maart 2014, 15:38 | 0 reacties, praat mee

Facebookvrienden hoeven Kagie nog niet te missen

Rudie Kagie (64) freelancete twintig jaar voor Vrij Nederland en koos in 1992 voor een vaste stek bij het weekblad. Op 21-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste stuk, toen VN volgens Kagie nog ‘het walhalla van de journalistiek’ was. Ruim dertig jaar later zet hij een punt achter zijn redacteurenbestaan. Met de naderende reorganisatie in het achterhoofd neemt hij vrijwillig ontslag. 
Bovendien is hij toe aan iets anders. ‘Het is tijd voor een nieuwe journalistieke uitdaging’, schrijft hij op Facebook.

Het bericht levert 70 reacties en ruim 200 likes op. ‘Het zijn er echt heel veel, ik ben verbaasd’, zegt Kagie. Vooral aan de reactie van politicus Adri Duivesteijn hecht Kagie waarde. Duivesteijn schrijft: ‘Rudie Kagie was in de jaren dat ik begon een voorbeeld van een manier van onderzoeksjournalistiek bedrijven waarin objectiviteit (registratie van de werkelijkheid) ten diensten kwam te staan aan solidariteit met hen die dat nodig hadden. En dat maakte het sterk en overtuigend. Dank voor je inspiratie al die jaren’. En ook Libelle-redacteur Tineke Beishuizen heeft Kagie hoog zitten, zij schreef: ‘Ik zal je zo verschrikkelijk missen in het blad. Jou en die typische Kagie-zinnetjes’.

Het vertrek bij VN zorgt niet voor een enorme breuk in het leven van Kagie. ‘Ik heb mijn eigen kantoortje in Amsterdam, waar ik ook in de tijd van VN werkte en daar ga ik nu nog steeds naartoe. Alleen werk ik nu aan een boek.’ Samen met oud-collega Marian Husken schrijft Kagie het verhaal over de miljoenenroof van kunstboekhouder Clemens K. Kagie: ‘Het verhaal is zo verschrikkelijk spannend. Vóór de zomer moet het af zijn’.

Kagie is per 1 maart officieel vertrokken, maar echt weg is hij waarschijnlijk nog niet. ‘Er zal heus af en toe nog een stukje van mij in VN staan’.

Bekijk meer van

Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.