website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Exclusieve inhoud Sluiten

Een NVJ-lid heeft dit artikel met je gedeeld. Gratis een maand alles lezen? Klik hier.

Een NVJ-lidmaatschap geeft je recht op:

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine

Word lid Verder lezen

Facebookvrienden hoeven Kagie nog niet te missen

Sjoske Cornelissen — Geplaatst op vrijdag 21 maart 2014, 15:38

Carrière Rudie Kagie (64) freelancete twintig jaar voor Vrij Nederland en koos in 1992 voor een vaste stek bij het weekblad. Op 21-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste stuk, toen VN volgens Kagie nog ‘het walhalla van de journalistiek’ was. Ruim dertig jaar later zet hij een punt achter zijn redacteurenbestaan. Met de naderende reorganisatie in het achterhoofd neemt hij vrijwillig ontslag. 
Bovendien is hij toe aan iets anders. ‘Het is tijd voor een nieuwe journalistieke uitdaging’, schrijft hij op Facebook.

Het bericht levert 70 reacties en ruim 200 likes op. ‘Het zijn er echt heel veel, ik ben verbaasd’, zegt Kagie. Vooral aan de reactie van politicus Adri Duivesteijn hecht Kagie waarde. Duivesteijn schrijft: ‘Rudie Kagie was in de jaren dat ik begon een voorbeeld van een manier van onderzoeksjournalistiek bedrijven waarin objectiviteit (registratie van de werkelijkheid) ten diensten kwam te staan aan solidariteit met hen die dat nodig hadden. En dat maakte het sterk en overtuigend. Dank voor je inspiratie al die jaren’. En ook Libelle-redacteur Tineke Beishuizen heeft Kagie hoog zitten, zij schreef: ‘Ik zal je zo verschrikkelijk missen in het blad. Jou en die typische Kagie-zinnetjes’.

Het vertrek bij VN zorgt niet voor een enorme breuk in het leven van Kagie. ‘Ik heb mijn eigen kantoortje in Amsterdam, waar ik ook in de tijd van VN werkte en daar ga ik nu nog steeds naartoe. Alleen werk ik nu aan een boek.’ Samen met oud-collega Marian Husken schrijft Kagie het verhaal over de miljoenenroof van kunstboekhouder Clemens K. Kagie: ‘Het verhaal is zo verschrikkelijk spannend. Vóór de zomer moet het af zijn’.

Kagie is per 1 maart officieel vertrokken, maar echt weg is hij waarschijnlijk nog niet. ‘Er zal heus af en toe nog een stukje van mij in VN staan’.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.