website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Exclusieve inhoud Sluiten

Een NVJ-lid heeft dit artikel met je gedeeld. Gratis een maand alles lezen? Klik hier.

Een NVJ-lidmaatschap geeft je recht op:

  • Persoonlijk advies
  • Juridisch advies & rechtsbijstand
  • Perskaart
  • Korting op cursussen
  • Villamedia magazine

Word lid Verder lezen

‘Heerlijk als zo’n plek vrijkomt’

Linda Nab — Geplaatst in bladen op maandag 19 mei 2014, 14:45

© Bop Mulder

Carrière Een meisjesdroom of een toevallige wending in haar carrière? Een beetje van beide, denkt Hilmar Mulder, de hoofdredacteur die Grazia vanaf 2 juni verruilt voor de modeglossy ELLE.

Toen bekend werd dat de plek bij ELLE vrijkwam omdat Cécile Narinx vertrekt om de Nederlandse editie van Harper’s Bazaar op te zetten, ging het hart van Mulder sneller kloppen. ‘Heerlijk als zo’n plek vrij komt.’ Dus toen Hearst vroeg of ze interesse had in de baan, dacht ze: verdomd, dat heb ik.

Haar plannen voor ELLE doet ze nog niet uit de doeken. ‘Die heb ik wel, maar daar ga ik het eerst met de redactie over hebben. Zoiets doe je samen.

Qua positionering zal er iets gaan gebeuren nu ook Harper’s Bazaar in het speelveld komt. We moeten de essentie van ELLE – het energieke, positieve blad, de modebijbel – benadrukken.

Het is niet zozeer dat ze op de uitkijk zat voor iets nieuws omdat de toekomst van Grazia momenteel ongewis is – het blad staat in de etalage bij Sanoma. ‘Ik zit op een haar na zeven jaar bij Grazia. Dat is voor mij een record; ik heb nog nooit zo lang ergens gezeten. Dat ik vorig jaar naast Grazia ook hoofdredacteur was van alle vrouwenwebsites binnen Sanoma gaf al wel aan dat ik open stond voor iets nieuws.’

Afscheid van Grazia, waar ze vanaf het begin bij was, neemt ze desondanks met pijn in het hart. ‘Ik zie het als mijn kindje. Maar kindjes worden groot, en moet je loslaten. Er ligt een stevig fundament om op door te bouwen.’

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.