Tegel Beeld en Geluid

— maandag 19 mei 2014, 14:45 | 0 reacties, praat mee

‘Heerlijk als zo’n plek vrijkomt’

© Bop Mulder

Een meisjesdroom of een toevallige wending in haar carrière? Een beetje van beide, denkt Hilmar Mulder, de hoofdredacteur die Grazia vanaf 2 juni verruilt voor de modeglossy ELLE.

Toen bekend werd dat de plek bij ELLE vrijkwam omdat Cécile Narinx vertrekt om de Nederlandse editie van Harper’s Bazaar op te zetten, ging het hart van Mulder sneller kloppen. ‘Heerlijk als zo’n plek vrij komt.’ Dus toen Hearst vroeg of ze interesse had in de baan, dacht ze: verdomd, dat heb ik.

Haar plannen voor ELLE doet ze nog niet uit de doeken. ‘Die heb ik wel, maar daar ga ik het eerst met de redactie over hebben. Zoiets doe je samen.

Qua positionering zal er iets gaan gebeuren nu ook Harper’s Bazaar in het speelveld komt. We moeten de essentie van ELLE – het energieke, positieve blad, de modebijbel – benadrukken.

Het is niet zozeer dat ze op de uitkijk zat voor iets nieuws omdat de toekomst van Grazia momenteel ongewis is – het blad staat in de etalage bij Sanoma. ‘Ik zit op een haar na zeven jaar bij Grazia. Dat is voor mij een record; ik heb nog nooit zo lang ergens gezeten. Dat ik vorig jaar naast Grazia ook hoofdredacteur was van alle vrouwenwebsites binnen Sanoma gaf al wel aan dat ik open stond voor iets nieuws.’

Afscheid van Grazia, waar ze vanaf het begin bij was, neemt ze desondanks met pijn in het hart. ‘Ik zie het als mijn kindje. Maar kindjes worden groot, en moet je loslaten. Er ligt een stevig fundament om op door te bouwen.’

Bekijk meer van

Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.