word studentlid

— maandag 19 oktober 2015, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Facebook verwijdert VN-column met foto van penis

Facebook verwijdert VN-column met foto van penis
Lex van Lieshout / ANP

Vrij Nederland waarschuwt media voor het plaatsen van artikelen op Facebook. Omdat volgens sommige journalisten daar de toekomst zou liggen plaatsen media steeds vaker content op social media platforms als Facebook, Snapchat en Twitter. Maar sommige platformen hanteren wel 'twijfelachtige en willekeurige normen'. Laatste wijziging: 19 oktober 2015, 11:28

Vrij Nederland plaatste een column van Stephan Sanders waarin hij een kunstwerk van een geslachtsdeel bespreekt. Met foto, want zonder dat kunstwerk viel de basis voor zijn column weg, schrijft VN.

Reacties stroomden binnen, met in het door Facebook voorgefabriceerd berichtje het verzoek de post met ‘seksueel expliciete inhoud’ te verwijderen. Op papier vonden ze het geslachtsdeel geen probleem, reageerde menigeen op verzoek. Maar op Facebook gelden nu eenmaal andere regels. “De moraal van Facebook ontwikkelt zich zo langzaam tot een geaccepteerde norm. In een duister toekomstbeeld wellicht tot aan de journalistieke leidraad aan toe.”

Het is niet de eerste keer dat Facebook berichten of foto’s verwijdert. De afgelopen jaren zijn er diverse incidenten geweest waarbij ‘seksueel expliciete inhoud’ offline werd gehaald.

Bekijk meer van

Vrij Nederland Facebook

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.